Italiaanse one pot met rijst gehaktballetjes en basilicum
30 MIN
2 personen
One pot pasta, of in dit geval: one pot rice. Dat is dé succesformule als het snel moet gaan. En het beste hebben we je nog niet verteld: je bespaart niet alleen tijd, maar ook afwas. Dat is dubbel feest.
Ingrediënten
1 gele ui
1 teentje knoflook
2 wortelen
1 rode paprika
½ blokje rundsbouillon
250 gr mini-gehaktballetjes (varken)
2 kl Italiaanse kruiden
400 gr tomatenpulp
125 gr witte rijst
125 gr mozzarella
10 gr basilicum
olie
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snipper de ui en knoflook fijn. Snijd de wortel en paprika in kleine blokjes van 0,5 cm (schillen hoeft niet).
Los de bouillon op in 200 ml water per persoon.
We maken deze rijstschotel klaar in één pot, kies dus eentje die groot genoeg is voor alle ingrediënten. Verhit een scheutje olie op hoog vuur en fruit de ui en knoflook glazig in 2-3 min. Voeg daarna de gehaktballetjes (die zijn al voorgegaard), wortel, paprika en Italiaanse kruiden toe. Stoof nog zo'n 2-3 min. aan.
Voeg vervolgens de tomatenpulp, rijst en bouillon toe. Laat het geheel 15 min. sudderen op een middelhoog vuur, tot de rijst gaar is (zie tip). Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.
Hak de mozzarella en het basilicum fijn. Meng op het einde de helft van de kaas en het fijngehakte basilicum onder de rijstschotel. Zet het vuur uit of laag, strooi de rest van de kaas over de schotel, zet een deksel op de pot en laat nog 2 min. rusten, tot de kaas gesmolten is. Serveer meteen. Smakelijk!
TIP: Afhankelijk van hoe hard je vuur staat, kan de gaartijd van de rijst verschillen. Proef even tussendoor. Zet het vuur eventueel wat harder om het vocht sneller te laten verdampen.