Kip tikka masala is een wereldberoemde Indiase bereiding. We doken de testkeuken in en bedachten een heerlijke vegetarische versie. Laat zeker weten wat je ervan vond!
Ingrediënten
2 stuks naanbrood
400 gr zoete aardappel
1 wortel
1 kleine bloemkool
1 sjalot
1 teentje knoflook
20 gr verse gember
2 el currypasta 'tikka masala'
200 ml kokosmelk
10 gr Thaise basilicum
10 gr bladpeterselie
olie
snuifje paprikapoeder
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C voor het naanbrood (zie tip).
Snijd de zoete aardappel en wortel in blokjes van 1-2 cm (schillen hoeft niet).
Snijd de bloemkool in roosjes. Hak de sjalot en knoflook fijn. Rasp de gember tot je ongeveer 0,5 kl per persoon hebt.
Verhit een scheut olie in een (wok)pan en stoof de zoete aardappel, bloemkool, wortel, knoflook en sjalot aan. Gebruik eventueel een tweede pan of bak aan in twee keer, zodat alle groenten mooi kunnen kleuren.
Voeg de currypasta en gember toe aan de groenten. Verlaag het vuur, voeg de kokosmelk toe (schud eerst even met het blik). Laat zachtjes sudderen, tot de groenten beetgaar zijn.
Marinade: hak de peterselie fijn. Meng een scheutje olie samen met de peterselie en (optioneel) paprikapoeder. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Wrijf het naanbrood in met deze marinade en rooster 5 min. in de oven.
Werk de tikka masala af met het Thaïse basilicum. Serveer met het naanbrood en doppen maar. Smakelijk!
TIP: Je kan het brood ook in de broodrooster roosteren of in de pan bakken. Dan heb je de oven niet nodig voor dit gerecht.