Steak met penne, prei-roomsaus met rucola

30 MIN
2 personen
Steak met penne, prei-roomsaus met rucola

Een heerlijke klassieker, die wij maar al te graag klaarmaken: penne met sappige steak, een heerlijk prei-roomsausje en kruidige rucola. Een toppertje om thuis klaar te maken!

Ingrediënten

 • 300 gr steak
 • ½ rode ui
 • 2 kl tuinkruiden met citroen
 • 2 stengels prei
 • 200 gr volkoren penne
 • 50 gr rucola
 • boter
 • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

 1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
 2. Haal de steak uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
 3. Snipper de ui fijn. Smelt een klontje boter in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui glazig. Kruid met een snuifje tuinkruiden met citroen. Snijd intussen de prei in ringen of in fijne sliertjes (zie tip). Voeg toe aan de pan en bak nog zo'n 4 min., tot de prei net beetgaar is. Breng op smaak met een snuifje tuinkruiden met citroen, zout en zwarte peper. Schep uit de pan.
 4. Smelt opnieuw een flinke klont boter in dezelfde pan. Dep de steak droog met keukenpapier en kruid met zout en zwarte peper. Bak zo'n 2-3 min. aan beide zijdes, dan is die mooi rosé. Heb je het vlees liever wat meer doorbakken? Laat dan een minuutje langer in de pan liggen. Haal uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie.
 5. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
 6. Laat de pan van de steak op het vuur staan en blus met een scheutje water. Roer de aanbaksels van het vlees los met een garde en giet de room erbij. Kruid met flink wat zwarte peper. Laat de saus zo'n 2 min. sudderen zodat de room wat kan inkoken. Voeg de prei opnieuw toe en laat nog heel even doorwarmen. Proef en kruid naar smaak bij met de tuinkruiden met citroen en zwarte peper.
 7. Snijd de steak in plakjes, giet het braadvocht bij de saus. Schep de penne om met de preisaus. Schep in een diep bord en schik de steak erop. Werk af met wat rucola. Smakelijk!
 8. TIP: Ook lekker: prei in fijne sliertjes. Dat doe je zo: snijd de prei in stukken van zo'n 5 cm, snijd vervolgens overlangs in twee en tot slot in dunne reepjes. 't Is eens iets anders!