Varkenskoteletten met Zuiderse bloemkool

35 MIN
2 personen
Varkenskoteletten met Zuiderse bloemkool

Een bordje Zuiders smulplezier, met een sappige varkenskotelet, geroosterde bloemkool met een lekkere tomatensaus en olijfjes en gebakken aardappelschijfjes.

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 300 g bloemkool, roosjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g groene olijven
  • 250 ml tomatenpassata
  • 2 el paneermeel
  • 2 varkenskoteletten
  • 10 g basilicum
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Was en snij de aardappelen in plakjes van een halve centimeter. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de aardappelplakjes half gaar in 10 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  2. Breng nog een pot gezouten water aan de kook en kook de bloemkoolroosjes beetgaar in 10 minuten. Laat uitlekken.
  3. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Hak de olijven grof.
  4. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en stoof de ui aan gedurende 1 minuut en voeg dan de knoflook toe. Voeg na 2 minuten de tomatenpassata toe en laat 5 minuten sudderen op een zacht vuurtje. Roer er dan de grofgehakte olijven door.
  5. Verwarm de grill van de oven voor. Schep de bloemkool in een ovenschaal. Lepel er de tomatensaus over en bestrooi met het paneermeel. Zet 5 minuten onder de hete grill.
  6. Kruid de varkenskoteletten met peper en zout. Smelt de boter in een pan en bak de varkenskoteletten, 4 minuten aan elke kant. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Voeg de rest van de olijfolie toe aan de pan en bak de aardappelschijfjes goudbruin. Pluk de blaadjes basilicum en snij ze fijn.
  7. Serveer de kalfskoteletten met de Zuiderse bloemkool en de gebakken aardappelen. Werk af met het basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 785.25 kcal
Koolhydraten 59.14 g
waarvan suikers 10.37 g
Vet 43.1 g
waarvan verzadigd 14.84 g
Proteïnen 35.31 g
Vezels 12.86 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin