Kalfskoteletten met Zuiderse bloemkool

45 MIN
4 personen
Kalfskoteletten met Zuiderse bloemkool

Bloemkool maken we nog te vaak enkel met witte saus erbij klaar... Probeer deze Zuiderse versie maar eens, met een sappige kalfskotelet bij, heerlijk!

Ingrediënten

  • 4 kalfskoteletten
  • 600 g aardappelen
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 1 kg trostomaat, gepeld en ontpit
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 50 g groene olijven, grof gehakt
  • 4 el paneermeel
  • 2 el olijfolie
  • 2 klontjes boter
  • 3 el basilicum, fijngehakt
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • 1 takje tijm
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snijd de tomaten in grote stukken.
  2. Fruit de ui met de knoflook glazig in 1 eetlepel olijfolie. Doe er de tomaten en de tijm bij. Laat 20 minuten onafgedekt sudderen op een middelmatig vuurtje.
  3. Kook de aardappelen ondertussen half gaar in gezouten water. Giet af en laat op kamertemperatuur komen. Snijd ze in plakjes.
  4. Verhit een klontje boter in een pan en kruid de aardappelschijfjes met peper en zout. Bak ze aan beide kanten goudbruin en houd ze warm.
  5. Vis de tijm uit de pan en doe er de olijven en de basilicum bij. Kruid bij met peper en zout.
  6. Kook de bloemkoolroosjes 10 minuten beetgaar in gezouten water.
  7. Meng het paneermeel met de bieslook, de peterselie en de overige olijfolie.
  8. Schep de bloemkool in een ovenschaal. Lepel er de tomatensaus over en bestrooi met het paneermengsel. Zet 5 minuten onder de hete grill.
  9. Kruid de kalfskoteletten met peper en zout. Smelt de boter in een pan en geef de kalfskoteletten een bruin korstje aan beide zijden. Zet het vuur wat zachter en laat enkele minuten verder garen.
  10. Serveer de kalfskoteletten met de Zuiderse bloemkool en de gebakken aardappelen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 671.48 kcal
Koolhydraten 49.54 g
waarvan suikers 10.15 g
Vet 32.94 g
waarvan verzadigd 14.21 g
Proteïnen 39.66 g
Vezels 12.01 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin