Varkenshaasje met knolselderpuree en gebakken peer

30 MIN
2 personen
Varkenshaasje met knolselderpuree en gebakken peer

Heb je zin in een lekker bordje comfort food, maar toch niet te zwaar? We hebben een heerlijke suggestie voor jou! Een lekker sappig stukje varkenshaas met daarbij heerlijke knolselderpuree en de verrassing van de dag: gebakken peer met tijm. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • ½ knolselder
  • 200 g bloemige aardappelen
  • 300 g varkenshaasje
  • 2 peren
  • 2 takjes tijm
  • 25 g rucola
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de knolselder en aardappelen en snij in gelijke blokjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  3. Verhit de olijfolie in een grote pan. Dep het varkenshaasje droog met keukenpapier. Kruid met peper en zout en kleur het rondom aan gedurende 2-3 minuten. Schep het varkenshaasje over in een ovenschaal. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven. Haal dan uit de oven en laat 2 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  4. Was en snij de peren in vier en verwijder het klokhuis, je hoeft ze niet te schillen. Rits de blaadjes van de takjes tijm Smelt de helft van de boter in de pan waarin je het varkenshaasje hebt gebakken. Bak de peren met de tijm op een matig vuur tot ze beginnen te kleuren en zacht zijn.
  5. Was de rucola en laat uitlekken.
  6. Pureer ondertussen de knolselder en aardappelen met de melk, de rest van de boter, peper, zout en nootmuskaat.
  7. Snij het varkenshaasje in plakjes. Serveer de knolselderpuree met plakjes varkenshaasje, de gebakken peren en rucola.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 690.74 kcal
Koolhydraten 60 g
waarvan suikers 30.71 g
Vet 28.57 g
waarvan verzadigd 12.97 g
Proteïnen 42.53 g
Vezels 10.79 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin