Varkenshaasje met knolselderpuree en gebakken peer

30 MIN
2 personen
Varkenshaasje met knolselderpuree en gebakken peer

Heb je zin in een lekker bordje comfort food, maar toch niet te zwaar? We hebben een heerlijke suggestie voor jou! Een lekker sappig stukje varkenshaas met daarbij heerlijke knolselderpuree en de verrassing van de dag: gebakken peer met tijm. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • ½ knolselder
  • 200 g bloemige aardappelen
  • 300 g varkenshaasje
  • 2 peren
  • 2 takjes tijm
  • 25 g rucola
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de knolselder en aardappelen en snij in gelijke blokjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  3. Verhit de olijfolie in een grote pan. Kruid het varkenshaasje met peper en zout en bak het rondom aan gedurende 10 minuten.
  4. Schep het varkenshaasje over in een ovenschaal. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Pureer de knolselder en aardappelen met de melk, de helft van de boter, peper, zout en nootmuskaat.
  6. Snij de peren in vier en verwijder het klokhuis, je hoeft ze niet te schillen. Rits de blaadjes van de takjes tijm Smelt de rest van de boter in de pan waarin je het varkenshaasje hebt gebakken. Bak de peren met de tijm op een matig vuur tot ze beginnen te kleuren en zacht zijn.
  7. Snij het varkenshaasje in plakjes. Serveer de knolselderpuree met plakjes varkenshaasje, de gebakken peren en rucola.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 612.44 kcal
Koolhydraten 44.05 g
waarvan suikers 15.49 g
Vet 28.14 g
waarvan verzadigd 12.97 g
Proteïnen 41.81 g
Vezels 6.73 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin