Varkenshaasje met pompoenpuree, boontjes en salie-uiensaus

30 MIN
2 personen
Varkenshaasje met pompoenpuree, boontjes en salie-uiensaus

Wat een heerlijk luxueuze maaltijd, en toch lekker koolhydraatarm! We maken een sappig varkenshaasje met smeuïge pompoenpuree, sperzieboontjes en een verrassende salie-uiensaus voor erbij. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • ½ flespompoen
  • 200 g sperziebonen
  • 2 uien
  • 10 g salie
  • 300 g varkenshaasje
  • ½ runderbouillonblokje
  • 3 el boter
  • 1 el bloem
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de flespompoen, verwijder de pitten en snij in gelijke blokjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de pompoenblokjes toe. Laat 20 minuten koken en giet dan af.
  3. Snij de uiteinden weg van de sperziebonen en halveer ze. Snij de uien in halve ringen. Pluk de blaadjes van de salie en snij in reepjes.
  4. Verhit 1/3de van de boter in een pan. Dep het varkenshaasje droog met keukenpapier, kruid met peper en zout en kleur het rondom aan gedurende 2-3 minuten. Schep het varkenshaasje over in een ovenschaal. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven. Haal dan uit de oven en laat 2 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  5. Neem de pan waarin je het varkenshaasje gebakken hebt en smelt nogmaals 1/3de van de boter. Voeg de uien toe. Stoof 5 minuten en voeg dan de salie toe. Laat nog 5 minuten stoven.
  6. Breng nog een pot gezouten water aan de kook en voeg de sperziebonen toe. Laat 7 minuten koken en giet af.
  7. Overstrooi de uien met de bloem en laat kort bakken. Voeg per persoon 100 milliliter heet water toe en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon bij. Roer los en laat indikken tot een saus. Kruid met peper en zout.
  8. Stamp de pompoen met een pureestamper en voeg de rest van de boter toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  9. Snij het varkenshaasje in plakken. Serveer de pompoenpuree met plakjes varkenshaas, de sperziebonen en de uien-saliesaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 594.24 kcal
Koolhydraten 39.64 g
waarvan suikers 17.16 g
Vet 28.6 g
waarvan verzadigd 16.69 g
Proteïnen 42.59 g
Vezels 9.63 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin