Varkenshaasje met peperroomsaus, wortelfrietjes en aardappelen

30 MIN
2 personen
Varkenshaasje met peperroomsaus, wortelfrietjes en aardappelen

Lekkere verwenkost van eigen bodem: een lekker mals varkenshaasje met verrassende wortelfrietjes erbij, gekookte aardappelen en een zalig peperroomsausje. Gemakkelijk om klaar te maken en scoren bij je tafelgenoten, geweldig toch?

Ingrediënten

  • 4 wortelen
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 el groene peperbollen
  • 300 g varkenshaasje
  • ½ runderbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de wortelen in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de wortelfrietjes. Kruid met peper en zout, besprenkel met olijfolie en hussel door elkaar. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de aardappelen 18-20 minuten. Giet af.
  3. Spoel de groene peperbollen met water en laat uitlekken.
  4. Verhit de boter in een grote pan. Kruid het varkenshaasje met peper en zout en kleur het rondom aan.
  5. Schep het varkenshaasje over in een ovenschaal. Zet 12 minuten mee in de oven.
  6. Doe de groene peperbollen in de pan waarin je het varkenshaasje gebakken hebt. Voeg per persoon 75 milliliter water toe, verkruimel de runderbouillon erbij en roer los. Laat kort inkoken en voeg dan de room toe. Laat de saus nog even indikken.
  7. Snij het varkenshaasje in plakjes. Serveer de plakjes varkenshaas met de wortelfrietjes en de gekookte aardappelen. Schep er de peperroomsaus over en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 786.73 kcal
Koolhydraten 55.58 g
waarvan suikers 14.51 g
Vet 40.56 g
waarvan verzadigd 16.76 g
Proteïnen 43.61 g
Vezels 15.37 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin