Varkenshaasje met graanmosterdsaus, boontjes en kroketten

30 MIN
4 personen
Varkenshaasje met graanmosterdsaus, boontjes en kroketten

We gaan voor een klassieker vandaag. Een lekker, mals stukje varkenshaasje, rijkelijk overgoten met graanmosterdsaus en vergezeld van boontjes en kroketten. Lekker genieten!

Ingrediënten

  • 1 varkenshaasje
  • 12 aardappelkroketten
  • 600 g sperziebonen
  • 250 g kerstomaten
  • 2 el graanmosterd
  • 200 ml kippenbouillon
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml room
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook. Snij de uiteinden van de sperziebonen en kook ze 5 min.
  2. Verhit olijfolie in een pan. Kruid het varkenshaasje met peper en zout en bak het rondom aan. Schep over in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en zet 17 min. in een oven van 200 °C. Voeg na 7 min. de kerstomaten en boontjes toe.
  3. Breng de witte wijn en de kippenbouillon aan de kook en laat tot 1/3de inkoken. Doe er de mosterd en de room bij. Roer goed om en laat de saus indikken. Kruid met peper en zout.
  4. Verhit een friteuse en bak de kroketten.
  5. Serveer het varkenshaasje met de boontjes, kroketten en de graanmosterdsaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 728.27 kcal
Koolhydraten 52.53 g
waarvan suikers 6.33 g
Vet 37.99 g
waarvan verzadigd 12.32 g
Proteïnen 38.67 g
Vezels 8.84 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin