Varkenshaasje met graanmosterdsaus, spinazie en ovenfrietjes

30 MIN
2 personen
Varkenshaasje met graanmosterdsaus, spinazie en ovenfrietjes

Heerlijk klassiek en hartverwarmend: een sappig en mals varkenshaasje met een zalige graanmosterdsaus, gestoofde spinazie erbij en niet te vergeten: lekkere ovenfrietjes. Lekkere kost van bij ons, dat kan toch zo smaken!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 300 g varkenshaasje
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 1 el graanmosterd
  • 1 ui
  • 200 g spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 50 ml witte wijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij de aardappelen in frieten. Schik ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met de helft van de olijfolie. Kruid met peper en zout.
  2. Smelt de boter in een pan. Dep het varkenshaasje droog met keukenpapier, kruid met peper en zout en bak het rondom aan. Schep over in een ovenschaal en zet nog 12 minuten in de oven.
  3. Maak de graanmosterdsaus. Breng de witte wijn en per persoon 125 milliliter water samen aan de kook en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid kippenbouilllon bij. Laat tot 1/3de inkoken. Verlaag het vuur en doe er de graanmosterd en de room bij. Roer goed om en laat de saus indikken. Kruid met peper en zout. Haal het varkenshaasje uit de oven en laat kort rusten onder aluminiumfolie.
  4. Snij de ui fijn. Hak de spinazie grof. Pers de knoflook. Verhit de rest van de olijfolie in de pan waarin je het vlees gebakken hebt en voeg de ui toe. Stoof 2 minuten en voeg dan spinazie en de knoflook toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout.
  5. Snij het varkenshaasje in plakjes. Serveer de plakjes varkenshaasje met de ovenfrieten, de gestoofde spinazie en de graanmosterdsaus.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 7 februari.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 3 februari om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 747.33 kcal
Koolhydraten 44.35 g
waarvan suikers 8.07 g
Vet 40.56 g
waarvan verzadigd 16.81 g
Proteïnen 44.03 g
Vezels 9.04 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin