Varkenshaasje met pastinaakpuree, gepofte kerstomaatjes en uiensaus

30 MIN
2 personen
Varkenshaasje met pastinaakpuree, gepofte kerstomaatjes en uiensaus

Een gerecht dat smaakt zoals een echte Belgische klassieker, maar dan lekker licht en gezond! Proef dit heerlijke varkenshaasje met een romige pastinaakpuree, lekkere gepofte kerstomaatjes en een heerlijk zoetige uiensaus erbij. Gegarandeerd bordje leeg met deze topper!

Ingrediënten

  • 3 pastinaken, 500 g
  • 300 g varkenshaasje
  • 2 uien
  • 125 g kerstomaten
  • ½ runderbouillonblokje
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 1 el bloem
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de pastinaken en snij ze in gelijke stukjes. Kook ze gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan. Kruid het varkenshaasje met peper en zout en kleur het rondom aan. Snij ondertussen de uien in ringen.
  3. Schep het varkenshaasje over in een ovenschaal. Leg de kerstomaatjes errond. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Smelt de helft van de boter in de pan waarin je het varkenshaasje hebt gebakken. Voeg de uienringen toe en laat 5-7 minuten bakken.
  5. Giet de pastinaak af en stamp fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  6. Bestrooi de uien met de bloem. Laat kort meebakken en voeg dan per persoon 100 milliliter water toe aan de pan. Verkruimel de runderbouillon erbij. Roer goed los en laat de uiensaus indikken. Kruid met peper en zout.
  7. Snij het varkenshaasje in plakjes. Serveer de pastinaakpuree met plakjes varkenshaasje, de gepofte kerstomaatjes en de uiensaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 650.14 kcal
Koolhydraten 49.8 g
waarvan suikers 10.31 g
Vet 29.02 g
waarvan verzadigd 13.12 g
Proteïnen 41.08 g
Vezels 14.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin