Tortellini met spinazie

35 MIN
4 personen
Tortellini met spinazie

De eenvoudigste pasta’s zijn vaak ook de lekkerste. Deze kaastortellini zijn heerlijk met een kaas-roomsausje, spinazie en geroosterde pijnboompitjes.

Ingrediënten

  • 400 g tortellini, met kaas
  • 1 kg bladspinazie
  • 2 el knoflookolie
  • 250 ml lichte room
  • 200 g gorgonzola
  • 25 g pijnboompitten, geroosterd
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Spoel de spinazie, hak de blaadjes grof. Laat ze slinken in de knoflookolie.
  2. Verwarm de room tot tegen de kook aan. Doe er de verbrokkelde gorgonzola bij. Roer tot de kaas gesmolten is.
  3. Schep de gestoofde spinazie bij de kaassaus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Hou warm op een zacht vuur, maar laat niet meer koken.
  4. Rooster de pijnboompitten in een pan. Kook de tortellini beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af en meng met de kaassaus. Werk af met geroosterde pijnboompitten en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 840.91 kcal
Koolhydraten 74.04 g
waarvan suikers 8.11 g
Vet 45.36 g
waarvan verzadigd 24.08 g
Proteïnen 33.01 g
Vezels 8.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin