Gnocchi met gorgonzola

25 MIN
4 personen
Gnocchi met gorgonzola

Een echt smaakbommetje in de keuken is gorgonzola. Deze straffe kaas is heerlijk geserveerd bij gnocchi, afgewerkt met pancetta. Een Italiaanse favoriet!

Ingrediënten

  • 200 g pancetta
  • 400 g gnocchi
  • 125 g gorgonzola, verkruimeld
  • 500 ml groentebouillon
  • 400 ml kalfsbouillon
  • 200 ml lichte room
  • 1 kl olijfolie
  • 2 el bieslook, fijngehakt
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de gnocchi enkele minuten gaar in de groentebouillon met de provençaalse kruiden en extra zout. Ze zijn gaar als ze komen bovendrijven.
  2. Breng de kalfsbouillon met de room aan de kook in een steelpannetje. Voeg de kaas toe en haal van het vuur. Roer goed tot alle kaas gesmolten is. Kruid bij met peper.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak de pancetta knapperig. Laat even uitlekken op keukenpapier.
  4. Verdeel de gnocchi over de borden en lepel er de gorgonzolasaus over. Leg er de pancetta bij en werk af met de bieslook.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 873.24 kcal
Koolhydraten 70.64 g
waarvan suikers 5.1 g
Vet 52.23 g
waarvan verzadigd 24.73 g
Proteïnen 29.77 g
Vezels 3.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin