Chocolade-peer-pecannoot vlechtjes

30 MIN
4 porties
Chocolade-peer-pecannoot vlechtjes

Heb je nog veel chocolade over die de Sint bracht? Wel, je kan er deze heerlijke chocolade-peer-pecannoot vlechtjes mee maken. Klaar in een half uurtje en smullen maar. De Sint approves!

Ingrediënten

  • 4 velletjes bladerdeeg, vierkant
  • 100 g chocolade, mogen restjes sint chocolade zijn, melk en puur
  • 2 peren
  • 1 eidooier
  • 50 g pecannoten

BEREIDING

  1. Leg de vellen bladerdeeg op een met bakpapier bedekte bakplaat.
  2. Schil de peren en snij in fijne blokjes. Hak de chocolade grof. Hak de pecannoten grof. Meng met elkaar.
  3. Leg de vulling in de lengte in het midden van elk stuk bladerdeeg.
  4. Snij dwarse lijnen in de stukken bladerdeeg rondom de vulling, zodat zich diagonale repen vormen van ongeveer een halve cm breed. Verwijder de hoekjes.
  5. Begin vanboven en drapeer de reepjes bladerdeeg over de vulling afwisselend tussen links en rechts zodat zich een vlecht vormt. Doe dit tot aan de onderkant en sla het onderste stukje van het bladerdeeg om, zodat je de vlechtjes sluit.
  6. Klop de eidooier los met een beetje water en bestrijk het bladerdeeg met dit mengsel. Plaats in een oven van 200 °C en bak de chocoladebroodjes 20 min. Laat afkoelen en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 499.14 kcal
Koolhydraten 47.59 g
waarvan suikers 29.05 g
Vet 30.61 g
waarvan verzadigd 11.7 g
Proteïnen 6.57 g
Vezels 5.36 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin