Driekoningentaart

50 MIN
8 porties
Driekoningentaart

Driekoningentaart is een taart met frangipane die traditioneel op 6 januari wordt geserveerd. Wie de boon vindt, is de koning van de dag!

Ingrediënten

  • 2 vellen bladerdeeg, rond
  • 500 g banketbakkersroom
  • 1 boon
  • 75 g amandelpoeder
  • 75 g suiker
  • 100 g poedersuiker
  • 1 eidooier, losgeklopt

BEREIDING

  1. Meng de banketbakkersroom met het amandelpoeder en de suiker tot een glad geheel.
  2. Plaats het bladerdeeg in een ronde vorm, prik veelvuldig met een vork en besmeer dit met de banketbakkersroom. Duw de boon in het mengsel.
  3. Bedek de taart met nog een vel bladerdeeg, maak bovenaan een gaatje. Versier met de overschot van het deeg, snij in sterretjes etc. Bestrijk met eigeel.
  4. Strooi de poedersuiker er overvloedig over en bak de taart ongeveer 35 minuten op 180 °C.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 579.64 kcal
Koolhydraten 46.98 g
waarvan suikers 25.95 g
Vet 41.23 g
waarvan verzadigd 18.93 g
Proteïnen 6.75 g
Vezels 1.83 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin