Pasteis de nata

45 MIN
12 stuks
Pasteis de nata

Pasteis de nata zijn de meest bekende taartjes uit Portugal. Gemaakt van bladerdeeg, met een vulling op basis van room, is dit een heerlijke zoetigheid.

Ingrediënten

  • 2 vellen bladerdeeg
  • Voor de vulling

  • 20 g maïzena
  • 2 eidooiers
  • 50 g rietsuiker
  • 70 ml room
  • 250 ml melk
  • 1 citroen, geraspt
  • 1 vanillestokje, uitgeschraapt
  • 1 el kaneel
  • Afwerking

  • 1 el kaneel

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schenk 100 milliliter melk bij de maïzena, samen met de eidooiers en roer goed.
  3. Verwarm de overige melk met het vanillemerg, de citroenzeste, de kaneel en de rietsuiker tot net onder het kookpunt. Schenk het bij de opgeklopte maïzena en breng het geheel tot aan het kookpunt. Blijf roeren.
  4. Haal de pan van het vuur als de crème dik genoeg is en roer er de koude room onder.
  5. Leg de 2 vellen bladerdeeg op elkaar en rol ze op tot een worst. Snijd hiervan schijven van ongeveer 3 centimeter en druk deze goed aan tegen de randen van de bakvormpjes.
  6. Giet de vulling op het bladerdeeg.
  7. Zet de bakvormpjes 20 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrooi nadien met kaneel en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 218.31 kcal
Koolhydraten 22.92 g
waarvan suikers 7.04 g
Vet 12.31 g
waarvan verzadigd 5.53 g
Proteïnen 3.59 g
Vezels 1.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin