Tomatenrisotto met ricotta en gehaktballetjes

15 MIN
2 personen
Tomatenrisotto met ricotta en gehaktballetjes

Als je ooit al eens risotto klaarmaakte, weet je dat het een tijdrovend en arbeidsintensief werkje is. Helaas hebben wij daar niet altijd tijd voor. Maar we hebben een goede 'hack' ontdekt, met snelkookrijst. Dat is rijst die tijdens het garingsproces opnieuw gedroogd werd, waardoor ze veel sneller gaar is.

Ingrediënten

  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 130 g risottorijst (snelkook)
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 300 g gehaktballetjes
  • 10 g basilicum
  • 100 g ricotta
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes en 2 pannen klaar.
  2. Neem per persoon 200 milliliter heet water en los er de kippenbouillon in op. Snij de sjalot fijn en pers de knoflook.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en stoof de sjalot en knoflook kort aan. Voeg de risottorijst toe. Roerbak 1 minuut tot de risottorijst glazig wordt. Roer er de tomatenpuree en gedroogde oregano door. Voeg de bouillon toe, roer goed om, kruid met peper en zout. Laat 10 minuten garen op een zacht vuur tot alle bouillon is opgenomen. Roer regelmatig om.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in de andere pan en bak de gehaktballetjes rondom. Pluk de blaadjes basilicum.
  5. Roer de ricotta door de risotto. Serveer met de gehaktballetjes en werk af met blaadjes basilicum.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 740.12 kcal
Koolhydraten 63.58 g
waarvan suikers 4.14 g
Vet 38.52 g
waarvan verzadigd 13.19 g
Proteïnen 33.01 g
Vezels 1.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin