Tomatenrisotto met ricotta en gehaktballetjes

30 MIN
2 personen
Tomatenrisotto met ricotta en gehaktballetjes

Een smeuïge tomatenrisotto in een overheerlijke versie met ricotta en reeds voor jou gerolde gehaktballetjes. Een heerlijk bordje comfortfood.

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 130 g risottorijst
  • 1 kl gedroogde oregano
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 300 g gehaktballetjes
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 tomaten
  • 125 g ricotta
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de sjalot fijn en pers de knoflook.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een steelpan en stoof de sjalot en knoflook gedurende 4 minuten.
  3. Breng per persoon 250 milliliter water aan de kook en los hierin de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon op.
  4. Voeg de risottorijst toe aan de sjalot. Roerbak 1 minuut tot de risottorijst glazig wordt. Roer er dan de gedroogde oregano en de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree door. Voeg de kippenbouillon toe. Roer goed om en kruid met peper en zout. Laat 20 minuten garen op een zacht vuur tot alle bouillon is opgenomen. Roer regelmatig om.
  5. Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin, ongeveer 10 minuten. Hak de bladpeterselie fijn. Snij de tomaten in fijne blokjes.
  6. Roer de ricotta en tomatenblokjes door de risotto. Serveer met de gehaktballetjes en werk af met peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 785.74 kcal
Koolhydraten 67.37 g
waarvan suikers 5.63 g
Vet 40.72 g
waarvan verzadigd 14.31 g
Proteïnen 35.96 g
Vezels 3.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin