De zomer is daar, tijd om erop uit te trekken! En wat is er nu leuker dan buiten in de open lucht je eigen potje te koken? Een lekkere picknick, snel iets in mekaar boksen op een festivalcamping of lekker weg de natuur in met de tent? Dan zijn conservenblikjes jouw vriend!

Ze hebben een niet al te goede reputatie, die conserven. Onterecht, want het is een gemakkelijk, gezonde én snelle manier om iets lekkers op tafel te toveren. Toegegeven, niet alle ingrediënten doen het even goed in blik, maar dingen zoals vis, tomaten, bonen en kikkererwten smaken heerlijk uit blik, als je't ons vraagt! Hierbij onze favoriete blikvangers ;-).

Broodje met tonijnsalade Broodje met tonijnsalade


De lekkerste tonijnsalade, die maak je zelf! Ideaal om snel te maken als je geen broodbeleg in huis hebt.

TomatenrisottoTomatenrisotto


Tomatenblokjes uit blik, uien en risottorijst, veel meer heb je niet nodig om deze gemakkelijke tomatenrisotto klaar te maken. Voorraadkastkoken!

Kikkererwten met chorizo
Kikkererwten met chorizo


Een heerlijke lunch of bijgerecht dat je zo kan klaarmaken met wat je vindt in je voorraadkast. Handig als je op vakantie bent of verlangt naar zon op je bord!

Pasta met zalm en kruidenkaas
Pasta met zalm en kruidenkaas


Deze heerlijke pasta met zalm en kruidenkaas maak je zo klaar met zalmfilets uit blik. Gemakkelijk, snel klaar en zo lekker!

Chili sin carne


Chili sin carne

Chili sin carne is de vegetarische versie van chili con carne. Met wat verse groenten en wat je in je voorraadkast vindt, maak je zo een Mexicaanse topper klaar.