Tomaten risotto met gebakken sardientjes

30 MIN
4 personen
Tomaten risotto met gebakken sardientjes

Maak een heerlijke zomerse versie van risotto, met lekkere tomaten, en daarbij gebakken sardientjes. Werk af met parmezaanschilfers.

Ingrediënten

  • 12 sardienen
  • 350 g risottorijst
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 el citroensap
  • 2 el bloem
  • 80 g parmezaanschilfers
  • 250 ml rode wijn
  • 1 l groentebouillon
  • 3 el olijfolie
  • 40 g boter
  • 2 kl peterselie, fijngehakt
  • 1 takje rozemarijn, afgeritst en fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Maak een marinade van 2 eetlepels olijfolie met het citroensap, de knoflook en peterselie. Kruid naar smaak af met peper en zout.
  2. Laat de koppen aan de vis en snijd ze in de lengte open, maar niet door. Bestrijk de binnenkant met de marinade en laat ze 20 minuten rusten.
  3. Stoof ondertussen de ui zacht in 20 gram boter. Voeg er de tomatenblokjes en rozemarijn aan toe. Verhoog het vuur en laat indikken.
  4. Doe er de risottorijst bij en laat 2 minuten bakken. Schenk er dan de wijn bij en wacht tot deze volledig is opgenomen. Schenk per soeplepel bouillon toe aan de rijst. Roer om en voeg telkens een nieuwe soeplepel toe als de bouillon opgenomen. Herhaal tot de rijst voldoende gaar is.
  5. Zet het vuur uit en meng 50 gram parmezaan en de overige gram boter door de rijst. Laat afgedekt 2 minuten rusten.
  6. Kruid ondertussen de bloem met peper en zout. Haal hierdoor de sardientjes en klop het overtollige bloem eraf. Bak ze goudbruin in de overige olijfolie.
  7. Kruid de risotto eventueel af met peper en zout en verdeel over 4 borden. Leg op elk bord 3 sardientjes en werk af met parmezaanschilfers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 935.11 kcal
Koolhydraten 80.07 g
waarvan suikers 3.77 g
Vet 36.33 g
waarvan verzadigd 12.24 g
Proteïnen 58.71 g
Vezels 3.44 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin