Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Stoof al roerend 10 minuten de tomatenblokjes aan en kruid bij met peper en zout. Haal van het vuur en zet opzij.
Breng ondertussen de kippenbouillon aan de kook.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en voeg de rijst toe. Roer de rijst een minuutje glazig. Schenk er een soeplepel bouillon bij en laat al roerend absorberen. Herhaal dit lepel per lepel tot de rijst gaar is.
Bak ondertussen in een eetlepel olijfolie de pancetta krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd in kleine stukjes maar laat 8 plakjes heel.
Meng de tomaten, de room en de fijngesneden pancetta door de rijst. Laat kort samen opwarmen en kruid met peper en zout.
Verdeel de risotto over vier borden en werk af met de plakjes krokante pancetta.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.