Lichte tiramisu

200 MIN
6 personen
Lichte tiramisu

Tiramisu, wie houdt er niet van? Dit Italiaanse dessert is natuurlijk wel een caloriebommetje! Daarom maakten we een lichte versie met plattekaas, ook lekker!

Ingrediënten

  • 24 lange vingers
  • 3 eidooiers
  • 3 eiwitten
  • 500 g magere plattekaas
  • 150 ml espresso
  • 1 el Amaretto
  • 1 el cacaopoeder
  • 8 g zoetstof

BEREIDING

  1. Roer de eidooiers en de zoetstof door de plattekaas tot een smeuïg mengsel.
  2. Klop de eiwitten schuimig en lepel ze onder het plattekaasmengsel.
  3. Meng de espresso met de Amaretto.
  4. Verdeel de helft van de lange vingers over de glaasjes. Besprenkel ze met de helft van de espresso en het plattekaasmengsel. Leg er dan de andere helft van de lange vingers over, verdeel opnieuw de espresso en het plattekaasmengsel. Strijk glad met een lepel.
  5. Plaats de glaasjes tiramisu 3 uur in de koelkast voor het serveren.
  6. Bestuif met cacaopoeder en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 294.65 kcal
Koolhydraten 22.38 g
waarvan suikers 5.71 g
Vet 14.77 g
waarvan verzadigd 6.37 g
Proteïnen 16.14 g
Vezels 1.5 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin