Courgettenoedels met paprika en scampi

25 MIN
2 personen
Courgettenoedels met paprika en scampi

Zoveel kleur op het bord, dan weet je dat dit een lekker gezond toppertje zal zijn, toch? We maken gemarineerde scampi's met courgettenoedels, paprika en een heerlijk sausje. Dit wordt genieten!

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 lente-uitje
  • 20 scampi's
  • 2 el sojasaus
  • ½ limoen
  • 3 el arachideolie
  • 1 el maïszetmeel
  • 2 el ketchup
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Maak met een spiraalsnijder lange slierten van de courgette. Heb je die niet in huis? Trek dan met een dunschiller lange linten van de courgette en snij ze in reepjes.
  2. Snij de rode ui in halve ringen. Snij de gele paprika in reepjes. Schil de gember en snij in dunne reepjes. Pers de knoflook. Snij de lente-ui in ringen.
  3. Dep de scampi's droog met keukenpapier en doe in een kom, kruid ze met peper en zout en bestuif ze met het maïszetmeel. Voeg de knoflook en 1/3 van de arachideolie toe. Schep goed om en laat even rusten in de koeling.
  4. Meng de sojasaus met de suiker, de aangegeven hoeveelheid sap van de limoen en de ketchup in een kommetje. Dit is de saus.
  5. Verhit 1/3 van de arachideolie in een wok en voeg de scampi's toe. Roerbak ze twee minuten. Schep uit de wok en hou ze warm onder aluminiumfolie.
  6. Verhit de rest van de arachideolie in de wok en voeg de rode ui, paprika, de courgettenoedels en de gember toe. Roerbak 5 minuten en voeg dan de saus toe. Roerbak nog 2 minuten, voeg de scampi's terug toe en laat ze kort doorwarmen.
  7. Serveer het gerecht en werk af met lente-ui.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 538.66 kcal
Koolhydraten 45.27 g
waarvan suikers 33.39 g
Vet 24.49 g
waarvan verzadigd 3.67 g
Proteïnen 31.17 g
Vezels 7.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin