Scampiballetjes met pittige paprikasaus en rijst

30 MIN
2 personen
Scampiballetjes met pittige paprikasaus en rijst

Lekker, deze scampiballetjes met een pittige paprikasaus en rijst! En zoals je van ons kan verwachten: uiteraard maken we de scampiballetjes zelf. Zo moeilijk is dat helemaal niet. Past in ieder geval heerlijk bij de lekkere saus met paprika en lente-ui en een kommetje rijst. Genieten maar!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 gele paprika
  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 4 lente-uitjes
  • 2 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • 20 scampi's
  • 4 el panko
  • 3 el arachideolie
  • 2 el ketchup
  • 1 kl suiker
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Snij de gele paprika in reepjes. Schil de gember en snij in dunne reepjes. Pers de knoflook. Snij de lente-ui in stukjes van 3 cm. Snij wat van het groen in ringen voor de afwerking.
  3. Meng de sojasaus met de suiker, de rijstazijn en de ketchup in een kommetje. Dit is de saus.
  4. Dep de scampi's droog en snij of hak ze (in een hakmolentje) fijn. Meng met de panko, een snuf peper en zout en 1/3de van de arachideolie. Kneed met je handen en vorm er balletjes van.
  5. Verhit 1/3de van de arachideolie in een wok en voeg de lente-ui, paprika, cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pittig houdt), gember en knoflook toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de saus toe. Roerbak nog 2 minuten.
  6. Verhit de rest van de arachideolie in een antikleefpan en bak de scampiballetjes voorzichtig rondom.
  7. Serveer de rijst met de pittige paprikasaus en de scampiballetjes. Werk af met het groen van de lente-ui.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 700.36 kcal
Koolhydraten 85.43 g
waarvan suikers 15.63 g
Vet 24.86 g
waarvan verzadigd 3.92 g
Proteïnen 31.07 g
Vezels 4.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin