Thaise mosselsoep met gele curry

25 MIN
4 personen
Thaise mosselsoep met gele curry

Wil je in even in gedachten terug gekatapulteerd worden naar herinneringen van tropische stranden, tuktuks en de zon op je huid? Dan is dit makkelijk voorgerechtje ideaal: een frisse spicy Thaise curry met mosseltjes die je snel op tafel kan toveren.

Ingrediënten

  • 1 kg mossel
  • 1 ui
  • 1 rode chilipeper
  • 1 limoen
  • 1 stengel citroengras
  • 1 bosje koriander
  • 2 el gele currypasta
  • 1 el vissaus
  • 500 ml kippenbouillon
  • 500 ml kokosmelk
  • 1 el arachideolie

BEREIDING

  1. Kuis en spoel de mosselen goed.
  2. Snij de ui fijn. Kneus het citroengras. Snij het chilipepertje in fijne halve ringen.
  3. Verhit wat olie in een grote pot en stoof de ui glazig.
  4. Voeg de currypasta toe en roerbak een minuut. Voeg de kokosmelk, het citroengras en kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken.
  5. Voeg de mosselen toe, zet een deksel op de pot en kook de mosselen tot de schelpen open zijn. Schep af en toe om. Verwijder het citroengras. Breng op smaak met vissaus en limoensap.
  6. Serveer de soep met de mosselen, werk af met rode chilipeper en blaadjes koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 376.01 kcal
Koolhydraten 10.92 g
waarvan suikers 3.16 g
Vet 33.42 g
waarvan verzadigd 24.65 g
Proteïnen 8.74 g
Vezels 1.27 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin