Mosselen met rode curry

20 MIN
4 personen
Mosselen met rode curry

Een Thaise variant op onze klassieke mosselen. De kokosbouillon is heerlijk bij de mosselen.

Ingrediënten

  • 4 kg mosselen
  • 1 ui
  • 1 chilipeper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 1 limoen
  • 1 cm gember
  • 1 stengel citroengras
  • 1 el rietsuiker
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 el vissaus
  • 3 el currypasta
  • arachideolie
  • 2 el koriander, gehakt

BEREIDING

  1. Spoel de mosselen en maak ze schoon.
  2. Maak de groenten schoon. Pel en snipper de ui en de knoflook. Rasp of snipper de gember. Snij de lente-uitjes in ringen. Kneus het citroengras. Snij het chilipepertje (zonder zaadjes) in flinterdunne ringen.
  3. Verhit wat olie in een grote mosselpan en fruit de ui glazig. Voeg de knoflook, de gember en het citroengras toe en roerbak een minuutje mee.
  4. Roer de currypasta door de groenten en roerbak een minuut. Voeg de kokosmelk, vissaus en rietsuiker toe. Laat 5 tot 10 minuten sudderen, tot de saus begint te dikken.
  5. Voeg de mosselen toe, dek af en kook de mosselen tot de schelpen open zijn. Schep af en toe om. Verwijder het citroengras. Roer van het vuur de koriander, lente-uitjes en chilipeper door de mosselen. Knijp er een halve limoen over uit. Snij de rest van de limoen in partjes en geef ze bij de mosselen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 442.49 kcal
Koolhydraten 20.03 g
waarvan suikers 7.34 g
Vet 29.48 g
waarvan verzadigd 20.54 g
Proteïnen 23.84 g
Vezels 3.01 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin