Rode curry met kip en scampi's

25 MIN
4 personen
Rode curry met kip en scampi's

Een echte Thaise klassieker, deze rode curry met kip, scampi's en romige kokosmelk. Gemakkelijk en snel klaar. Serveer met basmatirijst.

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet, in reepjes
  • 300 g scampi's, gepeld en ontdarmd
  • 200 g sperziebonen
  • 3 wortelen, in stukken
  • 1 rode paprika, ontpit en in reepjes
  • 1 bosje lente-uitje, in ringetjes
  • 1 el milde currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 ml kippenbouillon
  • 2 el arachideolie
  • 2 el koriander, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit de arachideolie in de wok. Kruid de kippenreepjes met peper en zout en bak ze goudbruin. Voeg na 2 minuten de scampi's toe en laat kort meebakken. Schep dan beiden uit de pan en zet even opzij.
  2. Roerbak de boontjes met de wortelen, de paprika en de lente-uitjes enkele minuten in de wok. Voeg de currypasta toe en roer los.
  3. Schenk er dan de bouillon en de kokosmelk bij. Schep er de kip en de scampi's terug bij. Kruid bij met peper en zout en laat 5 minuutjes sudderen.
  4. Verdeel de curry met kip en scampi's over de borden. Werk af met de koriander en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 385.55 kcal
Koolhydraten 13.55 g
waarvan suikers 7.23 g
Vet 20.75 g
waarvan verzadigd 10.78 g
Proteïnen 34.52 g
Vezels 6.47 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin