Kip karaage met paksoi en rijst

25 MIN
2 personen
Kip karaage met paksoi en rijst

Kip karaage (spreek uit kara-age) is een Japanse bereiding met krokante kippenblokjes. Normaal worden deze gefrituurd, maar een gezondere versie in de oven lukt prima en is overheerlijk! Daarbij komen heerlijke mini-paksois, rijst en chilisaus. Japans toppertje!

Ingrediënten

  • 20 g gember
  • 2 kipfilet
  • 4 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • 150 g jasmijnrijst
  • 4 mini-paksoi
  • 4 el chilisaus
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el arachideolie
  • 4 el maïszetmeel
  • 1 kl suiker
  • zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil en rasp de gember. Snij de kip in stukjes (niet te dik).
  3. Meng de helft van de sojasaus met de rijstazijn, de geraspte gember en de suiker. Voeg de stukjes kip toe. Meng goed om en laat marineren in de koelkast.
  4. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  5. Doe het maïszetmeel in een plat bord. Bedek een bakplaat met bakpapier. Haal de kippenstukjes uit de marinade en laat kort uitlekken op keukenpapier. Wentel de kippenstukjes door het maïszetmeel en leg ze op de bakplaat, niet te dicht tegen mekaar. Zet 4 minuten in de oven.
  6. Snij de mini-paksoi in de lengte doormidden. Verhit de arachideolie in een grote antikleefpan en leg de paksoi erin, met de snijkant naar beneden. Zet een deksel op de pan en laat 2 minuten garen op matig vuur. Voeg dan de rest van de sojasaus toe en laat opnieuw 2 minuten garen. Wals met de pan om te mengen.
  7. Haal de bakplaat uit de oven en draai de kippenstukjes om. Zet opnieuw 3-4 minuten in de oven.
  8. Serveer de rijst met de paksoi, de karaage kip en de chilisaus. Overstrooi met de sesamzaadjes.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 767.6 kcal
Koolhydraten 113.64 g
waarvan suikers 25.45 g
Vet 13.54 g
waarvan verzadigd 2.26 g
Proteïnen 45.71 g
Vezels 2.81 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin