Driekoningentaart

85 MIN
8 porties
Driekoningentaart

Een traditionele driekoningentaart maak je makkelijk zelf. Deze frangipannetaart gevuld met banketbakkersroom is puur genieten.

Ingrediënten

  • 1 boon
  • 2 vellen bladerdeeg
  • 75 g amandelpoeder
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • 75 g rietsuiker
  • Banketbakkersroom

  • 1 l melk
  • 5 eieren
  • 90 g maïszetmeel
  • 100 g tagatesse
  • 1 vanillestokje, merg losgeschraapt

BEREIDING

    Voor de banketbakkersroom

  1. Breng de melk aan de kook, samen met de Tagatesse, het vanillestokje en het merg.
  2. Mix het maiszetmeel met de eieren tot een gladde, klontervrije massa.
  3. Giet de gekookte melk langzaam bij het eimengsel, en blijf goed roeren.
  4. Breng dit mengsel terug aan de kook, en laat 1 minuut doorkoken.
  5. Laat afkoelen, luchtdicht afgedekt met vershoudfolie.
  6. Voor de taart

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  8. Meng 500 gram banketbakkersroom met het amandelpoeder en de rietsuiker tot een glad geheel.
  9. Plaats een vel bladerdeeg in een ronde beboterde bakvorm, prik veelvuldig met een vork en besmeer met de vulling. Duw de boon in het mengsel.
  10. Bedek de taart met het tweede vel bladerdeeg, maak bovenaan een gaatje en versier naar eigen smaak. Bestrijk de bovenkant met eigeel.
  11. Bak de taart gedurende 45 minuten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 482.23 kcal
Koolhydraten 58.72 g
waarvan suikers 17.93 g
Vet 23.76 g
waarvan verzadigd 8.34 g
Proteïnen 13.71 g
Vezels 4.4 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin