Appeltaartjes met rozijnen

35 MIN
4 stuks
Appeltaartjes met rozijnen

Deze appeltaartjes zijn zo eenvoudig, en toch overheerlijk! Dit kan iedereen, ook al ben je geen krak in gebak. Serveer warm met een bolletje vanille-ijs.

Ingrediënten

  • 4 vierkantjes bladerdeeg
  • 4 appels, in blokjes, zoete
  • 100 g rozijnen
  • 2 el amandelschilfers
  • 1 el citroensap
  • 20 ml rum
  • 100 g rietsuiker
  • 2 kl suiker, fijn
  • 4 kl boter, gesmolten
  • 1 kl kaneelpoeder
  • 1 kl gemberpoeder

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Laat de rozijntjes weken in de rum. Vermeng de appelblokjes met het citroensap en de rietsuiker. Kruid naar smaak met kaneelpoeder en gemberpoeder.
  3. Vet 4 bakvormpjes goed in met 2 koffielepels boter. Leg hierin de vierkantjes bladerdeeg en druk de randjes goed aan.
  4. Meng de geweekte rozijntjes met de appelblokjes. Schep het mengsel in de taartvormpjes. Smeer de randjes van het bladerdeeg in met de overige boter.
  5. Bestrooi de taartjes met wat suiker en de amandelschilfers. Bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 544.23 kcal
Koolhydraten 80.19 g
waarvan suikers 61.29 g
Vet 19.96 g
waarvan verzadigd 9.08 g
Proteïnen 5.02 g
Vezels 5.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin