Tarte tatin

50 MIN
6 porties
Tarte tatin

Een echte Franse dessertklassieker van de zusjes Tatin. Deze omgekeerde warme appeltaart bevat slechts 4 ingrediënten en is helemaal niet veel werk.

Ingrediënten

  • 1 kg appel, geschild
  • 1 vel bladerdeeg
  • 30 g rietsuiker
  • 30 g boter

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de appels in 4 en verwijder het klokhuis.
  3. Smelt de boter samen met de rietsuiker in een ovenbestendige pan. Laat lichtjes karameliseren.
  4. Schik de partjes appel met de bolle zijde naar onder.
  5. Bedek de appels met het vel bladerdeeg en prik er met een vork enkele gaatjes in. Zet de pan 35 minuten in de oven.
  6. Laat volledig afkoelen en draai de taart om op een bord.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 273.92 kcal
Koolhydraten 35.22 g
waarvan suikers 22.18 g
Vet 12.95 g
waarvan verzadigd 6.61 g
Proteïnen 2.68 g
Vezels 3.53 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin