Tagliatelle met ham en groene asperges

25 MIN
4 personen
Tagliatelle met ham en groene asperges

Een heerlijke pasta met geroerbakte asperges, rauwe ham en kerstomaatjes. Lekker simpel, maar toch oh zo smaakvol. Meer moet het niet zijn soms, toch?

Ingrediënten

  • 500 g tagliatelle
  • 100 g rauwe ham
  • 500 g groene asperges
  • 1 bakje kerstomaat
  • 1 sjalot
  • 1 glas witte wijn
  • Grana Padano, gemalen
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

BEREIDING

  1. Spoel de asperges, verwijder het harde stukje onderaan. Snij in schuine stukken en kook ze in 5 minuten gaar. Giet ze af en laat ze schrikken in koud water.
  2. Snij de ham in reepjes. Pel en snipper de sjalot. Spoel en halveer de kerstomaatjes. Fruit de sjalot glazig in een beetje olijfolie. Doe er aspergestengels bij. Roerbak heel even. Blus met de witte wijn en laat koken tot de vloeistof verdampt is. Doe er de ham bij en de kerstomaatjes bij. Roerbak 2 minuten. Doe er de aspergepunten bij. Hou warm op een zacht vuur.
  3. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af, en meng met de groente-hamsaus. Kruid met zwarte peper van de molen. Serveer met de geraspte kaas.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 560.52 kcal
Koolhydraten 88.2 g
waarvan suikers 6.94 g
Vet 7.28 g
waarvan verzadigd 1.98 g
Proteïnen 25.52 g
Vezels 7.03 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin