Spaghetti met ham en asperges

20 MIN
4 personen
Spaghetti met ham en asperges

Een heerlijke en originele variatie op 'mac & cheese': spaghetti met ham, witte asperges en kaassaus. Verfijnd en een goede manier om kinderen asperges te leren eten! Zin in een krokant korstje? Schep de pasta in een ovenschaal en bestrooi met geraspte kaas, paneermeel en vlokjes boter. Laat kleuren onder de grill.

Ingrediënten

  • 250 g ham, in blokjes
  • 500 g spaghetti
  • 1 kg witte asperge
  • 2 el bieslook, gehakt
  • boter
  • peper en zout
  • Voor de saus:

  • 2 sjalotten
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 250 ml melk
  • 50 ml room
  • 100 g emmentaler, geraspt
  • 2 el parmezaan, geraspt
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de asperges met een dunschiller en breek er de houtige uiteinden af. Snij ze in stukken van ongeveer 4 cm. Kook de asperges beetgaar in gezouten water. Schep ze met een schuimspaan uit de pan.
  2. Pel en snipper de sjalotten. Fruit ze glazig in boter. Roer er de bloem door en laat even drogen. Schenk er geleidelijk de melk en de 250 ml van het aspergekookvocht bij. Breng al roerend aan de kook. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer van het vuur de room en de twee soorten kaas door de saus.
  3. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  4. Hussel de pasta en de blokjes ham door de saus. Warm nog even door. Schep er de asperges bij en meng voorzichtig. Werk af met bieslooksnippers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 949.85 kcal
Koolhydraten 97.53 g
waarvan suikers 11.88 g
Vet 38.99 g
waarvan verzadigd 20.56 g
Proteïnen 48.98 g
Vezels 8.74 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin