Tagliatelle met ham en asperges

30 MIN
4 personen
Tagliatelle met ham en asperges

Pasta met ham en kaas en is een echte comfort food klassieker. Maar wil je dit eenvoudige gerecht in de lente een beetje pimpen? Wat dacht je van deze tagliatelle met witte asperges?

Ingrediënten

  • 400 g tagliatelle
  • 250 g hamblokjes
  • 500 g witte asperges
  • 1 bosje bieslook
  • 100 g kaas, geraspt
  • 250 ml melk
  • 50 ml room
  • 2 el bloem
  • 2 el boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de asperges. Snij ze in stukken van 3 cm. Kook de asperges beetgaar in gezouten water. Schep ze met een schuimspaan uit de pot.
  2. Kook de tagliatelle beetgaar in gezouten water.
  3. Smelt de boter in een pan. Roer er de bloem door en laat even drogen. Schenk er geleidelijk de melk en 250 ml van het aspergekookvocht bij. Breng al roerend aan de kook. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer van het vuur de room en de kaas door de saus.
  4. Hussel de pasta, de asperges en de hamblokjes door de saus. Warm nog even door. Werk af met fijngesneden bieslook.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 693.17 kcal
Koolhydraten 77.76 g
waarvan suikers 9.45 g
Vet 24.07 g
waarvan verzadigd 12.12 g
Proteïnen 38.65 g
Vezels 5.5 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin