Romige penne met broccoli en spekjes

15 MIN
2 personen
Romige penne met broccoli en spekjes

Een snel pasta'tje bomvol smaak? Je bent aan het juiste adres! We maken penne in een romig en kazig sausje met knoflook en parmezaan, broccoli en krokant gebakken spekjes. Alles wat je verlangt na een drukke, herfstige dag! Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 200 g penne
  • 1 broccoli
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 brikje lichte room
  • 30 g parmezaan
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot, vergiet en een antikleefpan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de penne en een snuf zout toe. Kook 4 minuten. Snij ondertussen de broccoli in roosjes.
  3. Voeg de broccoliroosjes toe aan de penne en laat nog 7-8 minuten koken.
  4. Verhit de antikleefpan en voeg de spekblokjes toe. Laat ze krokant bakken.
  5. Snij ondertussen de ui fijn en pers de knoflook.
  6. Schep de gebakken spekjes uit de pan en hou apart. Doe de ui en knoflook in de pan en laat 4 minuten stoven in het vet van het spek.
  7. Controleer de gaarheid van de broccoli en penne en giet af, maar hou een kop van het kookvocht bij. Doe de broccoli en penne terug in de kookpot en voeg de lichte room, de spekjes, de gestoofde ui en knoflook en de parmezaan toe. Roer goed om en laat kort doorwarmen op het vuur. Voeg, indien nodig, wat kookvocht van de pasta toe. Proef, kruid bij met peper en zout en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1026.61 kcal
Koolhydraten 81.03 g
waarvan suikers 15.97 g
Vet 47.49 g
waarvan verzadigd 38.28 g
Proteïnen 43.5 g
Vezels 14.4 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin