Tagliatelle met gehakt en spinazie-roomsaus

15 MIN
2 personen
Tagliatelle met gehakt en spinazie-roomsaus

Gehakt, spinazie en room doet een comfort food belletje bij ons rinkelen! Een heerlijke, snelle pasta waar iedereen blij van wordt. Geniet van dit lekkere bordje troostkost.

Ingrediënten

  • 200 g tagliatelle
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g spinazie
  • 300 g gemengd gehakt
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Zet een kookpot, vergiet, maatbeker en een grote antikleefpan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de tagliatelle en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 5-6 minuten. Giet de pasta af maar bewaar per persoon 50 milliliter van het kookvocht.
  3. Pers de knoflook. Verhit de helft van de olijfolie in de antikleefpan en voeg de knoflook en spinazie toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg het gehakt toe. Bak 5 minuten.
  5. Voeg het kookvocht van de pasta toe aan het gehakt en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon bij. Roer goed om en voeg de room toe. Kruid met peper en zout. Voeg de gestoofde spinazie en dan de tagliatelle toe. Roer goed om en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 915.71 kcal
Koolhydraten 76.34 g
waarvan suikers 8.28 g
Vet 48.42 g
waarvan verzadigd 17.71 g
Proteïnen 43.75 g
Vezels 6.52 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin