Spaghetti met veggie bolognaise

25 MIN
2 personen
Spaghetti met veggie bolognaise

Iedereen is fan van een goede spaghetti bolognaise. En je kan er ook een heerlijke vegetarische versie van maken, die zeker niet hoeft in te boeten aan smaak.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 125 g champignons
  • 1 blik groene lins
  • 200 g spaghetti
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 10 g basilicum
  • 30 g parmezaan
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen met een dunschiller. Snij de champignons in kwartjes. Laat de linzen uitlekken.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar in 9-11 minuten.
  3. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de fijngesneden ui en de knoflook aan. Voeg de champignons toe en rasp de wortelen met een grove rasp meteen boven de pan. Voeg de Italiaanse kruiden toe.
  4. Voeg de uitgelekte linzen toe aan de pan en laat 2 minuten meebakken. Kruid met peper en zout.
  5. Voeg de tomatenpuree toe. Laat kort meebakken en voeg dan het blik tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen.
  6. Pluk ondertussen de blaadjes basilicum.
  7. Serveer de spaghetti met de saus, de geraspte parmezaan en de blaadjes basilicum.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 922.93 kcal
Koolhydraten 137.76 g
waarvan suikers 19.9 g
Vet 17.73 g
waarvan verzadigd 4.59 g
Proteïnen 40.94 g
Vezels 24.52 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin