Tagliata met rozemarijnaardappelen

35 MIN
4 personen
Tagliata met rozemarijnaardappelen

Tagliata zijn sneetjes kort gebakken rundsvlees. Wij combineren ze met rozemarijnkrieltjes uit de oven. Daarbij een slaatje van rucola en kerstomaten met een balsamicodressing. Nog wat pijnboompitten en parmezaanschilfers erbij en je hebt een echte Italiaanse klassieker!

Ingrediënten

  • 600 g rundersteak
  • 800 g krielaardappelen
  • 250 g kerstomaten
  • 50 g rucola
  • 4 takjes rozemarijn
  • 60 g pijnboompitten
  • 60 g parmezaanschilfers
  • 2 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 2 kl balsamico
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Was de krieltjes en halveer ze. Hak de rozemarijn grof. Schik de krieltjes op een met bakpapier bedekte bakplaat. Besprenkel met olijfolie, strooi de rozemarijn erover, kruid met peper en zout en zet 25 min. in een voorverwarmde oven van 200 °C. Leg er de laatste 10 min. de kerstomaten bij.
  2. Maak een dressing met de extra vierge olijfolie, balsamico, peper en zout.
  3. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan tot ze kleuren.
  4. Dep de steaks droog en kruid met peper en zout. Verhit olijfolie in een pan en bak de steak rondom bruin. Zet nog 3 min. mee in de oven.
  5. Snij de steak in plakjes en serveer met de rucola, kerstomaten, de dressing, krieltjes, pijnboompitten en parmezaanschilfers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 674.3 kcal
Koolhydraten 40.78 g
waarvan suikers 1.4 g
Vet 33.06 g
waarvan verzadigd 7.06 g
Proteïnen 50.59 g
Vezels 6.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin