Is er iets dat méér zomer uitstraalt dan kerstomaatjes? De (kers)tomaten zijn nu op hun best, dus écht het moment om ervan te profiteren. Overheerlijk om zo van te snoepen als snack, maar als er nog overblijven, dan kan je er ook creatief mee aan de slag in de keuken! 

Uiteraard doen kerstomaten het prima in een frisse salade, maar er is zoveel meer dat je er mee kan doen: maak eens een heerlijke snelle tomatensaus op basis van kerstomaatjes, rooster ze (liefst nog aan het takje) in de oven, in een frisse salsa, rijg ze aan een brochette voor op de barbecue of maak er eens taartje mee. Het kan allemaal! Wij lijsten de mogelijkheden voor jou op!


Italiaans varkenslapje met spaghetti en saus van kerstomaten


Italiaans varkenslapje met spaghetti en saus van kerstomaten
Een heerlijk snel en lekker receptje, deze Italiaanse varkenslapjes (vraag ernaar bij je beenhouwer!) met een originele saus van kerstomaten. Moet je proeven! Zin in? Deze topper kan je deze week bestellen bij de 15gram-selectie in Foodbag! Bekijk het menu. 



Veggie quesadilla's met kerstomatensalsa


Veggie quesadilla's met kerstomatensalsa
Queso is het spaanse woord voor kaas, dus kan je al wel raden waar quesadilla's mee gemaakt zijn! Het is een topper uit de Mexicaanse keuken. Je vult tortilla's met een heerlijke mengeling van kaas, paprika en courgette en bakt de quesadilla dan nog even in de pan, zodat de kaas helemaal begint te smelten. Zalig! Bekijk recept



Boerenworst met kerstomaten, ui en rozemarijn uit de oven


Boerenworst met kerstomaten, ui en rozemarijn uit de oven
Deze heerlijke spiesjes van boerenworst zijn ideaal als lunch, hapje of voorgerecht. Lekker in combinatie met de kerstomaatjes, ui en rozemarijn. Bekijk recept



Hartige wentelteefjes met gemarineerde kerstomaten, rucola en feta


Hartige wentelteefjes met gemarineerde kerstomaten, rucola en feta
Heb je er ooit al aan gedacht om hartige wentelteefjes te maken? Met dit recept maak je de lekkerste wentelteefjes met frisse gemarineerde kerstomaatjes, rucola en zachte feta. Wedden dat je deze nog gaat maken? Bekijk recept



Tagliata met rozemarijnaardappelen


Tagliata met rozemarijnaardappelen
Tagliata zijn sneetjes kort gebakken rundsvlees. Wij combineren ze met rozemarijnkrieltjes uit de oven. Daarbij een slaatje van rucola en kerstomaten met een balsamicodressing. Nog wat pijnboompitten en parmezaanschilfers erbij en je hebt een echte Italiaanse klassieker! Bekijk recept



Varkenshaas met knoflookboontjes en balsamico-tomaten


Varkenshaas met knoflookboontjes en balsamico-tomaten
Dit gerecht is koolhydraatarm maar zit bomvol smaak! Een heerlijke verwennerij, deze gebakken knoflookboontjes met balsamico-tomaten en een sappig stukje varkenshaas. Laat het smaken! Bekijk recept



Piccata van kip met citroen-kappertjessaus en gepofte kerstomaatjes


Piccata van kip met citroen-kappertjessaus en gepofte kerstomaatjes
Traditioneel eten we piccatasaus met kalfsvlees, maar heb je het al eens met kip geproefd? Even lekker, beloofd! Een heerlijk en origineel gerecht met sappige kip en een heerlijk sausje met citroen, witte wijn en kappertjes. Doe daarbij nog aardappelen en kerstomaat uit de oven, en je hebt weer een heerlijk avondmaal. Bekijk recept



Tarte tatin van kerstomaat met geitenkaas


Tarte tatin van kerstomaat met geitenkaas
Een hartige tarte tatin met kerstomaatjes, frisse geitenkaas en een pittig rucolaslaatje. Origineel, vegetarisch en overheerlijk! Bekijk recept



Tomatenrisotto met mozzarella en basilicumolie


Tomatenrisotto met mozzarella en basilicumolie
We maken een originele tomatenrisotto met mozzarella die er mooi doorheen smelt en afgewerkt met basilicumolie. Een op en top Italiaans gerecht, heerlijk! Bekijk recept



Papillot met honing-mosterdkip, groentjes en penne


Papillot met honing-mosterdkip, groentjes en penne
Een papillot met vis heb je vast al eens gemaakt, maar wist je dat het ook kan met kip? 5 minuutjes werk om de papillot te vullen, de oven doet de rest van het werk! Ondertussen kook je nog penne en klaar is kees! Dit gerecht wordt een blijver! Bekijk recept