Tagliata met tomaat, rucola en gnocchi

15 MIN
2 personen
Tagliata met tomaat, rucola en gnocchi

'Tagliare' betekent snijden in het Italiaans. Tagliata wilt dus zoveel zeggen als gesneden plakjes vlees. Dit is de klassieke bereiding met sappig rundsvlees, nog mooi rosé gebakken met daarbij kruidige rucola, kerstomaatjes en parmezaan. Daarbij komen nog krokant gebakken gnocchi.

Ingrediënten

  • 250 g gnocchi
  • 125 g kerstomaten
  • 2 rundersteak
  • 50 g rucola
  • 20 g parmezaanschilfers
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot, vergiet en een pan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot, breng opnieuw aan de kook en voeg de gnocchi en een snuf zout toe. Wanneer ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Halveer de kerstomaten. Meng de extra vierge olijfolie met balsamico en peper en zout. Dit is de dressing.
  4. Verhit de helft van de olijfolie in de pan. Kruid de steaks met peper en zout en bak ze saignant, 2-3 minuten aan elke kant, op hoog vuur. Haal het vlees uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en bak de gnocchi kort, tot ze lichtjes beginnen te kleuren.
  6. Verdeel de rucola en kerstomaatjes over de borden en druppel er de dressing over. Snij de steak in plakjes en verdeel ze over de borden, samen met de gebakken gnocchi. Werk af met parmezaanschilfers en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 896.94 kcal
Koolhydraten 86.43 g
waarvan suikers 6.02 g
Vet 34.48 g
waarvan verzadigd 7 g
Proteïnen 57.5 g
Vezels 5.22 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin