Tagliata met rozemarijnaardappelen

35 MIN
2 personen
Tagliata met rozemarijnaardappelen

Deze tagliata is een Italiaanse topper met sappig rundsvlees, mooi rosé gebakken met rucola, kerstomaatjes, pijnboompitten, parmezaan en rozemarijnaardappelen.

Ingrediënten

  • 50 g rucola
  • 400 g krielaardappelen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 125 g kerstomaten
  • 20 g pijnboompitten
  • 2 rundersteak
  • 30 g parmezaanschilfers
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de rucola en laat uitlekken.
  2. Was de krieltjes en halveer ze. Rits de blaadjes rozemarijn van de takjes en hak de blaadjes grof. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, strooi er de rozemarijn over, kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  3. Snij de kerstomaten in kwartjes. Meng de rucola met de kerstomaten. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico en kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
  4. Rooster de pijnboompitten kort in een pan zonder vetstof tot ze lichtbruin kleuren.
  5. Dep de steaks droog met keukenpapier en kruid goed met peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de steaks 2-3 minuten aan beide kanten. Zorg dat de binnenkant nog mooi rosé blijft. Haal de steaks uit de pan en snij in fijne plakjes.
  6. Meng de dressing door de rucolasalade. Serveer de salade met de plakjes steak erbovenop en de rozemarijnaardappelen. Werk af met de pijnboompitten en parmezaanschilfers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 710.39 kcal
Koolhydraten 40.23 g
waarvan suikers 1.49 g
Vet 37.93 g
waarvan verzadigd 7.77 g
Proteïnen 49.41 g
Vezels 6.93 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin