Tagliata met geroosterde zoete aardappel

35 MIN
2 personen
Tagliata met geroosterde zoete aardappel

Tagliata is een Italiaanse klassieker, met sappig rosé gebakken rundsvlees met parmezaanschilfers, rucola en kerstomaatjes en in dit geval, zoete aardappel.

Ingrediënten

  • 50 g rucola
  • 400 g zoete aardappelen
  • 250 g kerstomaten
  • 20 g pijnboompitten
  • 2 rundersteak
  • 40 g parmezaanschilfers
  • 3 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Was de rucola en laat uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappelen en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de zoete aardappelen. Besprenkel met 2/3 van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  3. Halveer de kerstomaatjes. Meng de rucola met de kerstomaatjes. Maak een dressing door de extra vierge olijfolie te mengen met de balsamico, kruid met peper en zout. Zet even opzij.
  4. Rooster de pijnboompitten kort in een antikleefpan zonder vetstof tot ze lichtbruin kleuren.
  5. Dep de steaks droog met keukenpapier en kruid goed met peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de steaks 2-3 minuten aan beide kanten. Zorg dat de binnenkant nog mooi rosé blijft. Haal de steaks uit de pan en snij in fijne plakjes.
  6. Meng de dressing door de salade. Serveer de salade met de plakjes steak erbovenop en de zoete aardappelfrietjes. Werk af met de pijnboompitten en parmezaanschilfers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 784.89 kcal
Koolhydraten 39.56 g
waarvan suikers 6.91 g
Vet 46.6 g
waarvan verzadigd 9.75 g
Proteïnen 49.99 g
Vezels 5.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin