Tagliata met geroosterde zoete aardappel

40 MIN
2 personen
Tagliata met geroosterde zoete aardappel

Tagliata is een Italiaanse klassieker, met sappig rosé gebakken rundsvlees met parmezaanschilfers, rucola en kerstomaatjes en in dit geval, zoete aardappel.

Ingrediënten

  • 400 g zoete aardappelen
  • 125 g kerstomaten
  • 50 g rucola
  • 1 kl balsamico
  • 30 g pijnboompitten
  • 2 rundersteak
  • 40 g parmezaanschilfers
  • 3 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappelen en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de zoete aardappelen. Besprenkel met 2/3de van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Snij de kerstomaatjes in partjes. Meng de rucola met de kerstomaatjes. Maak een dressing door de extra vierge olijfolie te mengen met de balsamico, kruid met peper en zout.
  3. Rooster de pijnboompitten kort in een droge pan tot ze lichtbruin kleuren.
  4. Dep de steaks droog en kruid goed met peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de steaks 2-3 minuten aan beide kanten. Zorg dat de binnenkant nog mooi rosé blijft. Haal de steaks uit de pan en snij in fijne plakjes.
  5. Meng de dressing door de salade. Serveer de salade met de plakjes steak erbovenop en de zoete aardappelfrietjes. Werk af met de pijnboompitten en parmezaanschilfers.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 805.47 kcal
Koolhydraten 38.53 g
waarvan suikers 6.39 g
Vet 49.11 g
waarvan verzadigd 10.13 g
Proteïnen 50.75 g
Vezels 5.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin