Taco's met kruidige zalm en Mexicaanse coleslaw

15 MIN
2 personen
Taco's met kruidige zalm en Mexicaanse coleslaw

Hmm, taco's, dat smaakt toch altijd? Vandaag maken we een snelle en originele versie met een Mexicaanse coleslaw en heerlijke kruidige stukjes zalm. Klaar in 15 minuten, dichtvouwen en smullen maar!

Ingrediënten

  • ½ rode ui
  • 150 g wittekool
  • 1 limoen
  • 1 kl komijn
  • 1 jalapeñopeper
  • 10 g koriander
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 2 zalmfilet
  • 4 tortilla's
  • 1 el olijfolie
  • 3 el mayonaise
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, een grote kom en een antikleefpan klaar.
  2. Snij de rode ui in halve ringen. Doe in een kom, samen met de aangegeven hoeveelheid wittekool. Pers er het sap van de limoen bij en voeg de komijn toe. Meng goed en zet even opzij.
  3. Snij de jalapeñopeper(s) in fijne plakjes. Pluk de blaadjes koriander. Meng de olijfolie met de Mexicaanse kruidenmix. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier. Bestrijk de zalmfilets met de gekruide olie.
  4. Verhit een antikleefpan en bak de zalmfilets 3-4 minuten per kant. Schep uit de pan en duw de zalmfilets met een vork plat, zodat je kleine stukjes verkrijgt.
  5. Meng de mayonaise, suiker, jalapeñopepers en 3/4de van de koriander door de wittekool met rode ui. Kruid met peper en zout. Dit is de coleslaw.
  6. Haal de tortilla's uit de verpakking. Warm ze op in de microgolfoven, of leg ze kort 1 voor 1 in een antikleefpan zonder vetstof. Hou warm onder aluminiumfolie.
  7. Verdeel de coleslaw en stukjes zalm over de tortilla's, werk af met enkele blaadjes koriander, vouw dicht en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 880.87 kcal
Koolhydraten 52.21 g
waarvan suikers 10.78 g
Vet 55.75 g
waarvan verzadigd 11.77 g
Proteïnen 38.3 g
Vezels 4.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin