Pulled harissa-zalm met tabouleh van fregola sarda

25 MIN
2 personen
Pulled harissa-zalm met tabouleh van fregola sarda

Dat je bij 15gram moet zijn voor verrassende en originele recepten? Dat wist je waarschijnlijk al! En kijk, hierbij nogmaals het bewijs. Wat denk je van deze 'pulled harissa-zalm' met een frisse tabouleh van fregola sarda erbij. Dit wil je proberen, toch?

Ingrediënten

  • ½ citroen
  • 1 kl harissa
  • 2 zalmfilet
  • 1 courgette
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 tomaat
  • 130 g fregola sarda
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen. Meng de harissa met de olijfolie en citroenzeste. Bestrijk een ovenschaal lichtjes met olijfolie en leg hierin de zalmfilets. Kruid ze met peper en zout. Schep hierop het harissa-mengsel. Zet de ovenschaal 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Snij de courgette in fijne blokjes (van een halve centimeter groot). Hak de peterselie fijn. Snij de tomaat in kleine blokjes.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de fregola sarda beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af en spoel met heet water. Meng er dan meteen de blokjes courgette door.
  4. Breng de tabouleh op smaak met citroensap, peper en zout. Roer er ook de bladpeterselie, tomatenblokjes en extra vierge olijfolie door.
  5. Haal de zalm uit de oven, en duw de zalm plat met een vork, zodat je hapklare stukjes krijgt. Serveer de zalm bovenop de tabouleh.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 746.79 kcal
Koolhydraten 58.83 g
waarvan suikers 9.25 g
Vet 38.42 g
waarvan verzadigd 6.83 g
Proteïnen 40.45 g
Vezels 6.07 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin