Tabouleh met lamsköfte

25 MIN
2 personen
Tabouleh met lamsköfte

Deze kruidige tabouleh van bulgur met smaakvolle balletjes van lamsgehakt is een ware smaaksensatie. Gemakkelijk, snel klaar en jawel, overheerlijk!

Ingrediënten

  • 150 g bulgur
  • ½ ui
  • 30 g pistachenoten
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 lente-uitjes
  • 2 tomaten
  • ½ citroen
  • 300 g lamsgehakt
  • 1 kl komijn
  • 2 el tahin
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook. Doe de bulgur in een kom en schenk er het kokend water bij. Meng goed en dek af. Laat 10-12 minuten staan en laat dan afkoelen.
  2. Rasp de ui met een grove rasp. Hak de pistachenoten grof. Snij de bladpeterselie fijn. Snij de lente-uitjes fijn. Snij de tomaten in blokjes. Pers het sap van de citroen.
  3. Doe het lamsgehakt in een kom en voeg de geraspte ui, 2/3de van de pistachenoten, 1/3de van de bladpeterselie, komijn, peper en zout toe. Meng goed door elkaar. Vorm er ovalen vormpjes van.
  4. Doe de bulgur, de rest van de fijngesneden bladpeterselie, de lente-uitjes en de tomatenblokjes in een kom. Meng goed door elkaar en kruid met peper en zout. Meng het citroensap met de olijfolie en meng door de tabouleh. Bestrooi met de rest van de pistachenoten.
  5. Verhit een grillpan of antikleefpan en bak de köfte gedurende 3-4 minuten aan elke kant. Serveer met de tabouleh en tahin.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 901.58 kcal
Koolhydraten 55.58 g
waarvan suikers 5.78 g
Vet 52.71 g
waarvan verzadigd 13.33 g
Proteïnen 46.79 g
Vezels 13.76 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin