Tabouleh met kippenworst

25 MIN
2 personen
Tabouleh met kippenworst

1001 smaken uit het Midden-Oosten. Ok, 1001 is misschien wat overdreven, maar we beloven je dat deze kruidige tabouleh van bulgur met smaakvolle kippenworst een ware smaaksensatie is. Gemakkelijk, snel klaar en jawel, overheerlijk!

Ingrediënten

  • ½ groentebouillonblokje
  • 150 g bulgur
  • 1 sjalot
  • 30 g pistachenoten
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 tomaten
  • ½ citroen
  • 2 kippenworsten
  • 1 kl komijn
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de groentebouillon in op. Doe de bulgur in een kom en schenk de bouillon bij. Meng goed en dek af. Laat 10-12 minuten staan en laat dan afkoelen.
  2. Snij de sjalot fijn. Hak de pistachenoten grof. Snij de bladpeterselie fijn. Snij de tomaten in blokjes. Was en rasp de schil en pers het sap van de citroen.
  3. Verwarm de olijfolie in een antikleefpan en bak de kippenworsten rondom aan.
  4. Voeg de fijngesneden bladpeterselie, de sjalot en de tomatenblokjes bij de bulgur. Meng goed door elkaar en kruid met peper en zout. Meng de komijn, de citroenrasp en -sap met de extra vierge olijfolie en meng ook door de tabouleh. Bestrooi met de pistachenoten.
  5. Serveer de tabouleh met de kippenworsten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 851.21 kcal
Koolhydraten 55.97 g
waarvan suikers 3.42 g
Vet 49.59 g
waarvan verzadigd 12.06 g
Proteïnen 41.51 g
Vezels 11.43 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin