Midden-Oosterse burger met wortelfrietjes

30 MIN
2 personen
Midden-Oosterse burger met wortelfrietjes

Wij geven de klassieke hamburger een Midden-Oosterse make-over, met heerlijk kruidig lamsgehakt, pittige harissa en een feta-yoghurtsausje.

Ingrediënten

  • 4 wortelen
  • 1 kl komijn
  • ½ komkommer
  • 1 rode ui
  • 200 g lamsgehakt
  • 1 kl harissa
  • 10 g munt
  • 100 g feta
  • 1 potje Griekse yoghurt
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 25 g rucola
  • 2 el olijfolie
  • 2 el wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de wortelen in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik de wortelfrietjes naast elkaar. Strooi de komijn over de frietjes, kruid met peper en zout en besprenkel met de helft van de olijfolie.
  2. Snij de komkommer en rode ui in plakjes. Doe ze in een kommetje samen met de wittewijnazijn. Kook per persoon 100 milliliter water en schenk op de komkommer en rode ui. Laat 10 minuten marineren, doe dan in een vergiet en laat uitlekken.
  3. Doe het lamsgehakt en de harissa in een kom. Als je niet van pikant houdt, voeg dan wat minder toe. Kruid met peper en zout. Meng goed door elkaar en vorm per persoon een hamburger.
  4. Pluk de blaadjes munt en hak fijn. Verkruimel de feta. Doe de yoghurt in een kom en meng er de fijngehakte munt en verkruimelde feta door. Kruid met peper en zout.
  5. Snij de hamburgerbroodjes open. Rooster de binnenkanten kort in een antikleefpan. Doe de rest van de olijfolie in de pan en bak de hamburgers mooi aan, ongeveer 5 minuten per kant.
  6. Bestrijk één helft van het hamburgerbroodje met het yoghurt-fetasausje. Schik de hamburgers erop en doe er dan de uitgelekte komkommer en rode ui op en vervolgens de rucola. Sluit de hamburgerbroodjes. Serveer met de wortelfrietjes en de rest van het yoghurt-fetasausje.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 778.41 kcal
Koolhydraten 53.17 g
waarvan suikers 28.1 g
Vet 44.11 g
waarvan verzadigd 16.33 g
Proteïnen 38.93 g
Vezels 11.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin