Lomo saltado

30 MIN
2 personen
Lomo saltado

Lomo saltado is een typisch gerecht uit Peru. Het zijn reepjes gemarineerde steak die worden roergebakken, met lekker veel groentjes en ovenfrietjes erbij.

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 1 rode chilipeper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tomaat
  • 10 g koriander
  • 2 rundersteak
  • 1 kl komijn
  • 2 el sojasaus
  • 2 el olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in partjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de aardappelwedges. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de oven. Schep halfweg om.
  2. Pel en snij de rode ui in partjes. Snij de gele paprika in reepjes. Halveer de chilipeper in de lengte en schraap de zaadjes eruit met een koffielepel. Snij heel fijn. Pers de knoflook. Snij de tomaat in partjes. Pluk de blaadjes koriander.
  3. Dep de rundersteak droog met keukenpapier, snij in reepjes en kruid met peper, zout en komijn.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan of wok en bak de reepjes rundersteak kort op hoog vuur.
  5. Voeg de ui, paprika, knoflook en chilipeper toe (als je niet van pikant houdt, voeg dan wat minder toe). Laat 2 minuten bakken op een matig vuur.
  6. Voeg nu de tomaat, sojasaus en wittewijnazijn toe en laat nog 1 minuut bakken. Kruid eventueel bij met zout.
  7. Serveer de lomo saltado met de aardappelwedges en overstrooi met koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 600.46 kcal
Koolhydraten 52.54 g
waarvan suikers 12.8 g
Vet 21.15 g
waarvan verzadigd 3.3 g
Proteïnen 45.18 g
Vezels 10.4 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin