Sushisalade met zalm en avocado

20 MIN
4 personen
Sushisalade met zalm en avocado

Hou je van sushi, maar heb je het rollen van sushi niet zo in de vingers? Dan is deze verrassende sushisalade met zalm en avocado de perfecte en snelle oplossing!

Ingrediënten

  • 300 g sushirijst
  • 2 zalmfilet
  • 1 komkommer
  • 2 avocado's
  • 4 lente-uitjes
  • 2 vellen nori
  • 2 el sesamzaad
  • 2 kl wasabi
  • 2 el sushi azijn
  • 2 kl mirin
  • 4 el sojasaus

BEREIDING

  1. Kook de sushirijst zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Meng er de sushi azijn en mirin door. Zet weg in de koeling.
  3. Snij de komkommer en avocado in plakjes. Snij de lente-ui schuin in plakjes. Snij de nori in hele fijne reepjes. Snij de zalm in fijne blokjes.
  4. Verdeel de rijst in kommetjes en leg er de blokjes zalm, komkommer, avocado en lente-uitjes in hoopjes bij. Strooi er de sesamzaadjes over en leg er de reepjes norivel bij. Serveer met de wasabi en de sojasaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 705.82 kcal
Koolhydraten 67.93 g
waarvan suikers 7.34 g
Vet 34.8 g
waarvan verzadigd 7.06 g
Proteïnen 26.38 g
Vezels 9.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin