Bowl met gegrilde zalm en Aziatische dressing

20 MIN
2 personen
Bowl met gegrilde zalm en Aziatische dressing

Kleurrijk en boordevol vitaminen! Vandaag maken we je blij met een prachtige bowl met gegrilde zalmfilet, een regenboog aan groenten en een zalige Aziatische dressing. De zon op je bord!

Ingrediënten

  • ½ rode ui
  • 1 lente-uitje
  • 2 wortelen
  • ½ komkommer
  • 20 g gember
  • ½ citroen
  • 2 el sojasaus
  • 50 g veldsla
  • 2 zalmfilet
  • 2 el sesamzaad
  • 1 el arachideolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 kl suiker
  • 1 el wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de rode ui in fijne halve ringen en doe in een kommetje. Breng water aan de kook en giet bij de rode ui tot ze onder staan. Laat 2 minuten trekken.
  2. Snij de lente-ui in ringetjes. Schil de wortelen en rasp ze grof. Trek met een dunschiller reepjes van de komkommer. Rol de reepjes op tot rolletjes.
  3. Giet het water van de rode ui weg. Meng de wittewijnazijn en de helft van de suiker in een kommetje en voeg de rode ui toe. Kruid met peper en zout. Laat marineren.
  4. Schil en rasp de gember. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen en pers het sap uit. Meng de sojasaus, de citroenzeste, het citroensap, de gember, de rest van de suiker en de extra vierge olijfolie. Dit is de dressing.
  5. Neem diepe borden of kommen en schik er de geraspte wortelen, de komkommerrolletjes en de veldsla in. Besprenkel met de dressing en zet nog even opzij.
  6. Bestrijk de zalmfilets met de arachideolie. Kruid met peper en zout. Verwarm een grillpan voor. Grill de zalmfilets 3 minuten per kant. Schep uit de pan en laat nog 1 minuut rusten onder aluminiumfolie.
  7. Leg de gegrilde zalmfilet bovenop de groenten. Werk af met de gepekelde rode ui, de sesamzaadjes en de lente-ui en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 654.53 kcal
Koolhydraten 23.51 g
waarvan suikers 19.25 g
Vet 45.68 g
waarvan verzadigd 8.16 g
Proteïnen 36.08 g
Vezels 7.49 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin