Pokebowl met zalm

20 MIN
2 personen
Pokebowl met zalm

Pokebowls zijn de nieuwe hype! Een origineel gerecht uit Hawaii, dat het midden houdt tussen Peruviaanse ceviche en Japanse sushi: een bowl met gemarineerde verse zalm, rijst, knapperige groentjes en een heerlijk sojapinda-sausje. Gemakkelijk om te maken, heerlijk om leeg te lepelen!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 lente-uitjes
  • 200 g zalmfilet
  • 2 el sesamzaad
  • ½ bussel radijs
  • ½ komkommer
  • 20 g gember
  • 2 el sojasaus
  • 2 el pindakaas
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork en laat afkoelen.
  2. Snij de lente-ui in ringetjes. Snij de zalm in blokjes. Meng de zalmblokjes met de lente-uitjes, het sesamzaad en de extra vierge olijfolie. Kruid met peper en zout en zet koud weg.
  3. Snij de radijzen in fijne plakjes. Trek lange linten van de komkommer met een dunschiller, en rol ze op.
  4. Schil en rasp de gember. Meng de sojasaus, de pindakaas en de gember. Voeg enkele eetlepels water toe tot je een mooi vloeibaar sausje hebt.
  5. Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de zalm over de rijst. Leg de komkommerrolletjes ernaast en leg de plakjes radijs erbij. Bedruppel met de sojadressing en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 776.13 kcal
Koolhydraten 68.52 g
waarvan suikers 6.42 g
Vet 39.88 g
waarvan verzadigd 7.13 g
Proteïnen 35.06 g
Vezels 4.27 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin